0
Share

Amit csak a Zoo Táborban lehet és amit még nekünk se 

Amit csak a Zoo Táborban lehet és amit még nekünk se 

Amit csak a Zoo Táborban lehet és amit még nekünk se 

Kis leopárdok, kiselefánt, vidrák, szurikáták, orángutánok, fókák– csak néhányan az állatkert sztárjai közül. 
Gyakran keresnek meg minket azzal, hogy a Zoo Táborban meg lehet-e majd simogatni az állatkert „sztárjait”, a nemrég született kisállatokat vagy a különleges fajokat. Amikor elutasító választ adunk, a vendégeink többsége értetlenül néz ránk.
„Ugyan már, lehetnétek kicsit rugalmasabbak?” Hát mi biztos nem, de szerencsére az állatkert sem. 
Sokan nem hiszik el nekünk, hogy az állatok többségéhez a gondozók sem mennek be. Hiszen nem az az állatkertek célja, hogy kezesbárányokat neveljünk (kivéve a kezes bárányokat) és higgyétek el, nem az irigység beszél belőlünk. Sokan elfelejtik, hogy az állatkertek célja nemcsak az állatok bemutatása, de a kihalás szélén álló fajok megmentése is. Itt vannak például az indiai oroszlánok. A szabad természetben alig pár száz példány él belőlük, és nagyjából ugyanennyire tehető az állatkerti állatok száma is. Csak akkor lennének szelídek, ha rögtön a születésük után elszakítanánk őket anyjuktól. Pedig pont ellentétes a szándékunk, azt szeretnénk, hogy az állataink a természetes körülményekhez a lehető leghasonlóbban éljenek. Már azért is szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hogy egyáltalán láthatunk ilyen csodálatos állatokat. 
De mivel tisztában vagyunk az emberek simogatási-vágyával, ezért nálunk lehetőség van kézhez szoktatott állatok nyönyörgetésére. Persze csak mértékkel! A ZooTáborban seregnyi izgalmas, állatos programmal várjuk a gyerekeket. Olyan programokkal, amik a hétköznapi látogatók számára nem elérhetőek. Etetünk  nagy-marákat, kimegyünk kifutóra az állatok közé, simogatunk különleges állatokat például óriáskígyót vagy ezerlábút, segítünk a gondozóknak a napi munkájukban és persze emellett rengeteget tanulunk is a felelős állattartásról és a természetvédelemről.
Ez azért elég extra, nem?